Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti

de simona72 in Dulciuri, 9 Oct 2014 | 3421 vizualizari

 

Un desert simplu si delicios pe care l-am pregatit mai in vara, dar de care am uitat complet...inspiratie mi-a fost Laurici>:D

 

INGREDIENTE

  • pt panna cotta:
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte dulce
  • 100 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • pt jeleul de caise:
  • 500 gr caise
  • 70 gr zahar brut
  • 50 ml apa
  • in plus mai aveti nevoie de cativa biscuiti Amaretti(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti:

Punem gelatina la inmuiat cu putina apa conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a hidratat o punem pe ochiul mic de la aragaz, amestecam mereu pana este diluata. 

Pentru panna cotta: punem ingredientele intr-un vas cu pereti dublii, amestecam si lasam vasul pe foc pana da un clocot. Dam vasul deoparte si-l lasam sa se racoreasca. Cand compozitia este calda, adaugam 3/4 din gelatina, amestecam si dam deoparte sa se raceasca. 

Pentru jeleu:taiem fructele in jumatati si le scoatem samburii. Punem intro craticioara fructele, adaugam zaharul si apa si lasam sa fiarba 5 minute. Lasam sa se racoreasca. Dam coaja jos de pe fructe(merge si cu tot cu coaja, dar atunci jeleul nu va mai fi la fel de fin), punem fructele cu tot cu zeama lasata in robot si le pasiram bine de tot. Adaugam gelatina ramasa si lasam sa se raceasca. 

Asamblare:pe fundul unor pahare sau cupe punem cativa biscuiti amaretii sdrobiti, adaugam pana la jumatatea cupei jeleu de caise, peste jeleu alti cativa biscuiti, apoi panna cotta si deasupra alti cativa biscuiti amaretti. Dam cupele/paharele la frigider pentru 1 ora, pana compozitia s-a legat. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

pentru a avea un jeleu si mai fin puteti sa dati prin strecuratoare fructele

2

daca nu va plac sau nu aveti biscuiti puteti sa nu-i puneti

3

adaugati zahar in jeleu si panna cotta dupa cat doriti de dulce sa fie

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert racoros cu caise